Mercur in Sagetator timp de doua luni

De | Astrologie | No Comments

Mercur in Sagetator

Mercur a intrat in Sagetator pe data de 5 Noiembrie, loc unde se va afla pentru aproape 2 luni si jumatate, pana pe 10 Ianuarie, ceea ce este un lucru mai rar intalnit in practica astrologica, Mercur fiind cea mai rapida dintre planete, nu petrece mai mult de 3 saptamani intr-un semn, sigur ca acest aspect se petrece datorita retrogradarii sale intre 3 decembrie si 23 decembrie, dar in cele mai multe cazuri, retrogradarea face ca planeta sa intre in semnul anterior, deci isi intrerupe sederea in semnul actual, dar aici avem situatia de a retrograda doar in semnul Sagetatorului.

Bineinteles ca energia Sagetatorului va fi la mare cautare cu atatea planete in Sagetator, pe langa Mercur vor mai trece in aceasta perioada si Soarele, Venus, si Saturn care pe 21 Decembrie se pregateste sa iasa, intr-un final, din Sagetator, si sa intre in semnul de domiciliu, Capricornul.

Ce sa ne asteptam de la aceste 2 luni? Pai, la libertate…si la lipsa libertatii. Mercur in Sagetator ne da voie sa fim liberi in gandire, in vorbire si nu numai, cu restul planetelor care pun accentul pe conceptul de libertate si lipsa de ingradire. Este o perioda in care sa ne exprimam convingerile, ideile si filozofiile, suntem mai liberi sa fim noi insine si sa ne manifestam in voie, nu vom dori sa fim constransi, nu vom dori sa ni se dea indicatii si chiar vom fi foarte perseverenti in a ne impune punctul de vedere, de la atata energie in acest semn, conflictele pe baza convingerilor nu sunt excluse…ba chiar ar trebui sa evitam astfel de discutii, deoarece mai mult ca oricand, ficare va fi convins ca detine adevarul, asa ca este inutil sa luptam pentru propria parere.

Saturn sigur ca a constrans destul de mult libertatea data de Sagetator, iar perioada de retrogradare a lui Mercur va fi ultima zvacnire a acestor ingradiri, perioada in care vom simti ca ne sunt oprimate parerile, ca nu ne putem exprima liber sau chiar ca ne sunt impuse anumte concepte si idei. Din fericire, o data cu 23 Decembrie, cu mersul direct al planetei Mercur si iesirea lui Saturn pe 21, vom simti ca aceasta libertate ne este redata treptat, dar sigur.

Si iesirea la suprafata a adevarului va fi destul de intalnita, in ideea in care lucrurile nu mai prea pot fi ascunse, avand in vedere ca si Jupiter pune lumina pe partea ascunsa a Scorpionului, este un moment prielnic pentru a recunoaste adevarul, pentru a investiga unele fapte care nu par tocmai reale iar lucruri care incercam din rasputeri sa le tinem ascunse, se pot intoarce acum impotriva noastra si sa ne expuna unora, adevarata fata.

Avem o conjunctie in 20 Decembrie intre Saturn si Soare, la utlimul grad din Sagetator, un grad nu prea placut…iar din acest motiv, informatii foarte neplacute pot iesi la iveala, pentru fiecare din noi in domeniul atins de Sagetator, iar pe de alta parte, convingerile ne pot fi daramte intr-o fractiune de secunda, realizand ca suntem cateodata departe de adevar, iar acum, valul poate fi dat jos de pe ochi.

Sigur ca Sagetatorul arata si voia buna si amuzamentul, deci cu atatea planete in acest semn, ne vom simti destul de bine si vom fi pusi pe glume si distractii, fiecare intr-o anumita masura, asa ca haideti sa ne si bucuram de aceasta perioada, deoarece perioada de Craciun si dupa Craciun, pot fi mai serioase…Saturn in Capricorn facand destul de serioasa sarbatoarea Nasterii Domnului.

 

Jupiter conjunct Venus – 13 Noiembrie

De | Astrologie | No Comments

Pe data de 13 Noiembrie, Venus, micul benefic, va face conjunctie perfecta cu Jupiter, marele benefic, in Scorpion, ceea ce denota un noroc sporit, o sansa uriasa ce se petrece cam o data pe an. Pe langa aceasta conjunctie importanta avem si Soarele aflat tot in semnul Scorpionului, toate trei planetele reprezentand energia ‘pozitiva’, sa-i zicem, in astrologie, adica sectoarele ce sunt guvernate de Scorpion vor fi aduse la lumina, este adevarat ca poate aduce la suprafata si lucrurile mai putin placute, dar astazi vreau sa vad doar partea pozitiva…Deci incercati sa nu ratati in jurul datei de 13 oportunitatile ce vi le ofera viata, si nu va fie frica sa riscati, pentru ca suntem in perioada ‘Nu risti, nu castigi’ , doar cei curajosi si gata sa-si infrunte umbra vor obtine recompense pe masura in aceasta perioada benefica.

Pentru Romania conjunctia exacta se produce in jurul orei 11:15 dimineata, iar aceasta conjunctie se afla in casa a 10-a, care tine de conducerea tarii, si Saturn, guvernatorul casei 10 se afla chiar pe ascendentul momentului, in trigon perfect cu Uranus, ceea ce eu as interpreta ca vointa poporului fiind luata in calcul de conducatorii nostri…sa avem o rasturnare de situatie si legile sa se schimbe, in aceste momente deja delicate, dupa placul nostru?

Fiecaruia dintre noi i se deschid acum oportunitati rare, depinde de momentul nasterii fiecaruia, deci va invit sa vedem in ce sector ne va influenta acest aspect pozitiv in functie de zodie dar si de asendent, urmariti si pentru ascendent sectorul de actiune.

Berbec Banii sau bunurile altora, taxe si impozite, imprumuturi, mosteniri, sex, secrete, fantezii, partea oculta si nevazuta
Taur Asocieri, casnicie, relatie de lunga durata, afaceri in asociere, relatia cu ceilalti, cum te vad ceilalti, procese, contracte
Gemeni Job, sanatate, munca de zi cu zi, colegi, hrana si igiena, animale de companie
Rac Afaceri proprii, copii, placeri, creativitate, iubiri patimase, noi relatii de iubire, flirt, distractie, speculatii financiare, sport, hobbyuri, asumarea de riscuri
Leu Casa, proprietati, pamanturi, copilaria, familia, parintii, trecutul tau, emotii, subconstient, mama
Fecioara Mintea, gandurile, comunicarea, calatorii scurte, transportul, studii, neamuri, vecini, cunostinte
Balanta Partea materiala, bani, bunuri, stima de sine si cum te valorezi, meritele personale, venituri sau pierderi
Scorpion Ego, personalitatea, interesul de sine, infatisarea fizica, sinele interior, concepte si crezuri despre viata si despre sine, noi directii
Sagetator Subconstientul, izolarea, analizarea profunda, subtilitati, intuitia, meditatia, limitari si eliberari, boli cronice, dusmanii ascunsi, plati si echilibrari karmice, finaluri
Capricorn Prietenii, comunitatea, masele, grupuri sociale, ambitii, filantropie, sperante, scopuri
Varsator Cariera, profesia, onoarea, statutul in societate, faima, promovarea, institutii publice, politica, tatal
Pesti Calatorii lungi, studii superioare, filozofie, spiritualitate, religie, relatia cu divinitatea, viziuni, vise, moralitate, corectitudine, intelepciune, strainatatea si strainii

Horoscop Noiembrie

De | Astrologie | No Comments

Horoscopul din aceasta luna va fi putin diferit, deoarece ma concentrez mai mult pe conceperea horoscopului pentru 2018.

Luna aceasta vom avea o aglomerare de planete in zodia Scorpionului, vom avea la un moment dat 4 planete in aceasta zodie: Soarele, Luna, Venus si Jupiter. Toate aceste planete sunt considerate ‘pozitive’,  ceea ce denota faptul ca toate calitatile dar si defectele zodiei Scorpion vor fi expandate. As putea spune ca este chiar prea multa energie focusata pe aceasta zodie, deci se va pica intr-o anume exagerare a acestor calitati.

Mai exact, lucrurile sau situatiile ascunse si care au fost tinute sub pres, vor iesi intr-un mod puternic la suprafata, pot aparea vesti socante, lucruri necunoscute in presa de exemplu si in viata fiecaruia din noi. Ati observat ca stirile sunt din ce in ce mai multe cu acest gen de vesti, cum situatii din trecut, care s-a incercat sa fie tinute ascunse, ies acum la lumina si ni se clarifica multe lucruri ilicite din trecutul personal sau colectiv, iar aceasta luna nu va face decat sa inmulteasca ceea ce Jupiter face de 1-2 luni incoace. Cred ca ati observat ca cei prinsi cu mata in sac, nici nu se mai chinuie sa ascunda sau sa nege faptele, ceea ce denota cu atat mai mult ca a venit vremea adevarului. Aceste aspecte vor continua sa fie prezente pana ce Jupiter va iesi din Scorpion, dar cu siguranta vor continua si dupa intrarea in semnul sau de domiciliu, Sagetator, dar atunci vom vedea altfel de adevaruri.

Transformarea aspectelor noastre mai putin placute, in aspecte pozitive, poate fi facuta acum mult mai usor, deoarece Scorpionul este si o zodie de metamorfozare, de aceea este indicat sa ne uitam fiecare la partile noastre care nu ne sunt pe plac si sa incercam sa le transformam in ceva cosntructiv si care sa ne faca sa ne simtim impacati cu noi insine.

Si Mercur intra acum in Sagetator, unde va retrgrada, de aceea va poposi in acest semn mai bine de 2 luni, cu un impact major as zice asupra fiecaruia dintre noi, dar voi reveni cu un articol pe acest subiect.

Asa ca cel mai bine ar fi sa observati in ce domeniu aveti de spus adevarul si faceti-o, deoarece mergand cu fluxul astral, lucrurile se pot indrepta intr-un mod in care nu va asteptati, dar daca va impotriviti adevarului, lucrurile se pot complica. Sa vedem in ce sector este bine sa ne uitam sub covor, si sa incepem curatenia, in functie de zodie:

 

Berbec Banii sau bunurile altora, taxe si impozite, imprumuturi, mosteniri, sex, secrete, fantezii, partea oculta si nevazuta
Taur Asocieri, casnicie, relatie de lunga durata, afaceri in asociere, relatia cu ceilalti, cum te vad ceilalti, procese, contracte
Gemeni Job, sanatate, munca de zi cu zi, colegi, hrana si igiena, animale de companie
Rac Afaceri proprii, copii, placeri, creativitate, iubiri patimase, noi relatii de iubire, flirt, distractie, speculatii financiare, sport, hobbyuri, asumarea de riscuri
Leu Casa, proprietati, pamanturi, copilaria, familia, parintii, trecutul tau, emotii, subconstient, mama
Fecioara Mintea, gandurile, comunicarea, calatorii scurte, transportul, studii, neamuri, vecini, cunostinte
Balanta Partea materiala, bani, bunuri, stima de sine si cum te valorezi, meritele personale, venituri sau pierderi
Scorpion Ego, personalitatea, interesul de sine, infatisarea fizica, sinele interior, concepte si crezuri despre viata si despre sine, noi directii
Sagetator Subconstientul, izolarea, analizarea profunda, subtilitati, intuitia, meditatia, limitari si eliberari, boli cronice, dusmanii ascunsi, plati si echilibrari karmice, finaluri
Capricorn Prietenii, comunitatea, masele, grupuri sociale, ambitii, filantropie, sperante, scopuri
Varsator Cariera, profesia, onoarea, statutul in societate, faima, promovarea, institutii publice, politica, tatal
Pesti Calatorii lungi, studii superioare, filozofie, spiritualitate, religie, relatia cu divinitatea, viziuni, vise, moralitate, corectitudine, intelepciune, strainatatea si strainii

Jupiter in Scorpion

De | Astrologie | No Comments

Jupiter a intrat în Scorpion pe 11 Octombrie, un eveniment astrologic foarte important, care schimbă energia pentru următoarele 13 luni de zile.

Se pot spune multe despre această schimbare de direcţie, deja a început să se vadă, dar voi detalia mai mult pentru fiecare zodie în parte în horoscopul pentru 2018.

Jupiter este planeta care expandează tot ceea ce atinge, fie că sunt aspecte pozitive, fie că sunt negative, chiar dacă este Marele Benefic, dacă ne aduce în prim plan lucrurile mai puţin plăcute, înseamnă că ne dă şansa rară, o dată la 12 ani, să rezolvăm acele aspecte de care fugim şi încercăm să le băgăm sub preş, aşa că dacă vă ies în evidenţă lucrurile negative, nu le evitaţi şi nu întoarceţi faţa, ci aruncaţi-vă cu toată viteză în ele, deoarece acum puteţi să închideţi foarte rapid și definitiv acele capitole.

Să vedem în mare, ce reprezintă zona Scorpionului, cel în care se mută acum Jupiter: resursele altora, creditorii, sistemul bancar, împrumuturile, subiectele taboo, sexualitatea, dorinţele cele mai ascunse, fricile noastre cele mai mari, situaţiile care ne dorim cel mai mult să le trăim dar ne este teamă sau ruşine, moartea şi renaşterea, transformarea reală, metamorfozarea, alchimizarea, lumea nevăzută, lucrurile şi situaţiile ascunse, tot ceea ce încercăm să ascundem de alţii sau chiar de noi. Toate aceste aspecte vor fi aduse în prin plan și vom fi obligați să le privim cu adevărat, dar depinde de noi cât de mult vom încerca să evităm înfruntarea directă.

De fapt Scorpionul şi Peştii, care reprezintă casele 8 şi 12, sunt acel preş sub care încercăm fiecare din noi să ascundem tot ceea ce nu dorim să privim în ochi, sunt ca nişte cuşti în care ţinem închis tot ceea ce nu ne convine, iar acolo se află şi acea ‘umbră’ a noastră, fără de care nu există evoluţie, cei care vor să evolueze fără a-şi face curăţenie sub acel preş, nu vor evolua nicăieri…evoluţia, în  esenţă, înseamnă aducerea întunericului la lumină, nimic mai mult.

Deja aţi observat în media faptul că ies la rampă tot mai multe femei care recunosc faptul că au fost violate, molestate sau supuse altor tratamente ‘rușinoase’, iar acesta este un subiect deschis chiar în preajma datei de 11 Noiembrie, deoarece influenţele planetelor grele, ca Jupiter, se simt cu ceva timp înainte de a schimba semnul, deasemenea vor urmă şi alte subiecte ascunse, care vor fi scoase la lumină, pot veni din absolut orice domeniu, de la relaţii interumane până la politicieni, sistem bancar şi alte întâmplări care s-au petrecut în spatele cortinei. Cel mai interesant va fi începând cu luna Decembrie, când şi Saturn va intra în Capricorn, iar de atunci încolo mă aştept la dezvăluiri din politica lumii şi cum de fapt suntem manipulaţi prin nenumărate căi de cei care ne conduc.

Acum este momentul să dăm frâu liber dorinţelor noastre cele mai adânci, atât timp cât nu rănim pe alţii, desigur, şi să le manifestăm, să trăim ceea ce ne dorim poate de o viaţă şi să ne lăsăm schimbaţi de toate aceste experienţe; sau, putem să ne lăsăm ţinuţi la pământ de aceste frământări, care nu vor altceva decât să iasă la lumină şi să ne arate că nu este nimic rău în a-ţi trăi dorinţele şi faptul că suntem aici pentru noi, nu pentru alţii şi că ‘ruşinea’ nu-şi are rostul, ci cel mai important este să ne manifestăm exact aşa cum suntem, fără a ţine cont de societate şi de părerile altora. Va fi o perioadă grea pentru cei cu multe secrete şi ascunzişuri și care trăiesc pentru a-I mulțumi pe ceilalți şi o perioadă foarte înălţătoare pentru cei care-şi trăiesc viaţa aşa cum consideră ei şi nu se ascund de gura lumii. Lăsa-ţi să iasă totul la suprafaţă şi încercaţi să înţelegeţi ceea ce vor să reprezinte toate acestea şi trăiţi ceea ce vă dictează inima, fără prejudecăţi…nu avem decât un an la dispoziţie, iar şansa mai revine peste 12 ani, nu rataţi şansa de a vă deschide mai mult către voi și către ceilalți…

Luna Nouă și Uranus – 19 Octombrie

De | Astrologie | No Comments

Pe 19 Octombrie avem Luna Nouă în Balanţă, un moment mai deosebit, deoarece această Lună este în perfectă opoziţie cu Uranus din Berbec. În ultimele săptămâni am avut răsturnări de situaţii, şocuri sau senzaţia că totul stă pe loc din cauza ultimei opoziţii a lui Uranus cu o planetă grea, adică Jupiter; foarte mulţi am fost debusolaţi, am avut surprize mari şi foarte mari, şi cu toţii încercăm să înţelegem ce se întâmplă…Acum, această Luna Nouă în opoziţie cu Uranus va fi finalitatea acestei perioade, iar lucrurile vor începe să se aşeze.

Acest aspect va face ultima curăţenie în relaţiile noastre, în legătură noastră cu cei din jur, sau în orice formă de asociere. Până acum s-a pus punct multor relaţii, de acum este vremea să primim o foaie nouă, curată şi noi relaţii constructive. Iar acest nou început poate veni cu surprize foarte mari, situaţii la care nu ne aşteptăm niciodată. Aş zice că ni se dă o nouă şi ultimă şansă în relaţiile noastre…ne-am vindecat până acum şi facem următorul pas, sau am bătut pasul pe loc şi rămânem în acelaşi tip de relaţii ca până acum?

Acum este momentul oportun să ne clarificăm singuri poziţia luată în relaţiile noastre, cât şi poziţia contrapartenerului. Putem clarifica limitele relaţiei, cât de mult ne implicăm, sau până unde ne implicăm. Cât de mult lăsăm de la noi şi cât de mult oferim? Cât vom mai accepta relaţiile false şi nepotrivite nouă? Cred că aceasta este perioada cea mai potrivită pentru a închide definitiv unele capitole, când vine vorba de relaţionare.

Horoscop Octombrie

De | Astrologie | No Comments

Berbec

Marele eveniment al lunii Octombrie este intrarea lui Jupiter în semnul Scorpionului, unde va sta timp de un an de zile. Pentru tine, Scorpionul este a opta zodie, adică lucrurile ascunse, lucrurile taboo, moştenirile, resursele altora, sexualitatea, moartea şi transformarea, iar toate acestea le poți simţi extinse o dată cu venirea lunii Octombrie, dar efectele se vor vedea timp de un an de zile. Deoarece şi Soarele şi Mercur vor intra acum în Scorpion, vei pune mai mult accentul pe aceste domenii timp de o luna, iar ceea ce observi că începe acum, vei vedea rezultateale anul următor pe vremea asta. Este momentul să începi să te simţi bine în propria piele, să îţi accepţi toate lucrurile care doreai să ţi le ascunzi şi să îmbrăţişezi toate aspectele tale, este timpul să laşi deoparte inhibiţiile şi să ieşi la lumina în totalitatea ta. În căsnicie sau relaţia de cuplu pot fi diferite discuţii pe considerentul că nu ţi se ofera inimitatea şi căldură pe care ţi le doreşti şi este posibil să ai de făcut muncă de negociere cu partenerul tău pentru a se deschide şi el mai mult. Casa a opta este şi casa resurselor partenerului, deci în următorul an de zile partenerul tău poate câştiga mai mulţi bani sau poate descoperi noi surse de venit.

Taur

Pentru voi, cei din zodia Taur începe cea mai propice perioadă pentru noi relaţii, sau un pas înainte în relaţia deja existentă, către căsnicie. Jupiter intră în casa relațiilor și a căsniciei, lucru ce se întâmplă o dată la 12 ani, aşa că profitați de auspiciile planetare în următorul an de zile. Oricum, vă veţi afla în centrul atenţiei celorlalţi, oamenii vor roii în jurul vostru şi toţi vor dori să se afle în compania voastră. Pregătiţi-vă pentru mai multă socializare, pentru mai mulţi posibili pretendenţi care să înceapă să vă dea târcoale şi de ce nu alte parteneriate de orice natură, cum ar fi cele în afaceri, în acest an este indicat dacă începeţi o nouă afacere, să o începeti împreună cu un asociat, sau mai mulţi asociaţi. Fiind în această luna o aglomerare de planete în zona relaţiilor, aşteptaţi-va ca toată luna Octombrie dar și Noiembrie să fiţi curtaţi, să fiţi căutaţi şi să socializaţi cu cei din jur. La locul de muncă ar trebui să fiţi atenţi, deoarece pasiunile se pot încinge în această perioadă şi tensiunile să crească din cauza unor gelozii sau a invidiei colegilor, încercaţi să apalanți orice notă discordantă ar putea apărea la servici.

Gemeni

La finele lunii Septembrie este posibil să fi încheiat nişte relaţii de prietenie sau chiar de iubire, iar acest lucru ar trebui privit ca pe un pas în faţă deoarece s-a făcut doar puţină ordine în relaţiile tale iar acum poţi merge mai departe. Pentru tine, Jupiter va intra în casa a şasea, care ţine de munca de zi cu zi, de sănătate, de colegii de la locul de muncă şi de animalele de companie. Aceste domenii îşi vor face simţită mai puternic prezenţa în viaţa ta. Locul de muncă poate începe să fie mai plăcut de acum înainte, poţi avea mai mult de lucru însă va fi spre plăcerea ta. Nu este exclusă şi o avansare în poziţie sau mai multe responsabilităţi. Relaţia cu colegii de muncă se poate îmbunătăţi simţitor sau poţi avea colegi noi cu care să realizezi că suneți pe aceeaşi lungime de undă şi puteţi lega o prietenie foarte frumoasă. De asemenea, sănătatea este bine să o pui pe primul loc anul acesta, să te îngrijeşti şi să-I oferi corpului tău ceea ce simţi că are nevoie; sunt indicate tratamentele de orice fel, curele de slăbire, curele de detoxifiere şi orice alte tratamente potrivite pentru tine; inclusiv bolile se pot vindeca mai repede în această perioadă.

Rac

Ultimele săptămâni au fost propice pentru mutări sau pentru ruperea de familie, acum urmează pentru voi o altă etapă de viaţă, în care dragostea şi formarea propriei familii sunt pe primul loc. Marele Benefic va intra pentru voi în casa iubirii şi a relaţiilor pasionale, aşa că nu este exclus ca în următorul an să înceapă o frumoasă poveste de dragoste. Dacă în mod normal această zonă a horoscopului denotă relaţii care se pot termina la fel de repede cum au început, Saturn din casa căsniciei vă va ajuta începând din Ianuarie 2018 peste măsură şi poate face din această relaţie o relaţie foarte stabilă şi de lungă durată. Cei care sunteţi de ceva vreme într-o relaţie, nu este exclus să faceţi pasul cel mare şi să va legaţi destinul de partenerul vostru. Casa a cincea reprezintă şi copiii, deci cei care vă doriţi să vă lărgiţi familia, aveţi un an propice pentru a aduce pe lume un copilaş. Cei care doriţi să vă faceţi o afacere pe cont propriu este momentul prielnic să îi daţi drumul, sau orice proiecte ce ţin de hobbyurile voastre sau pasiunile voastre sunt bine aspectate timp de un an de zile.

Leu

De luna aceasta începe să pice accentul în viaţă ta pe casă şi familie, inclusiv se poate petrece o schimbare de locuinţa până la finalul anului sau poţi vinde sau achiziţiona proprietăţi sau terenuri, este o perioadă foarte benefică pentru tranzacţii imobiliare. Dacă casă ta nu îţi cere atenţie, atunci părinţii pot fi cei care vor avea mai multă nevoie de grija ta şi de sprijinul tău, inclusiv alţi membrii ai familiei îţi pot cere ajutorul luna aceasta. Tot în Octombrie îţi doreşti să comunici mai mult cu părinţii şi să petreci mai mult timp cu ei, deacum înainte, timp de un de zile, relaţia voastră se poate îmbunătăţii simţitor. Banii pot veni şi pleca de la tine mai rapid luna aceasta, aşa că depinde de tine dacă încerci să-I şi pui deoparte, sau îi cheltui cu prima ocazie apărută, încearcă să nu cheltui banii din impuls, ci să cugeţi un timp înainte de a face achiziţii mai serioase. Mintea ta poate fi mai agitată spre sfârşitul lunii, şi poţi caută tot felul de soluţii inclusiv pentru vieţiile altora, ar fi interesant să vezi ce soluţii găseşti problemelor tale şi inclusiv moduri de a acţiona pentru îndreptarea unor situaţii din viaţa ta.

Fecioară

O perioadă bună pentru tine, chiar foarte bună aş spune, eşti în acţiune până spre sfârşitul lunii, eşti pus pe mişcare şi schimbări, iar începând cu capătul lunii, poţi vedea şi rezultatele acţiunii tale, mai ales pe plan fincanciar, iar tot după jumătatea lunii poţi învârti banii în aşa fel încât să ieşi cât mai câştigat. Poţi avea cheltuieli mai mari cu copiii, sau cu plăcerile tale când vine vorba de hobbyuri sau proiecte creative, inclusiv afacerea ta poate cere o atenţie mai mare din punct de vedere financiar şi al investiţiilor. Mintea ta începe să fie din ce în ce mai creativă şi tu poţi găsi soluţii care mai de care mai ingenioase, poţi avea idei de a începe noi proiecte, noi schimbări în modul de a gândi şi de a vedea viaţa. Comunicarea se va îmbunătăţi simţitor în această lună şi ai un an de zile la dispoziţie să îţi transformi total modul de a gândi, interacţiunile cu cei din jur pot fi tot mai dese şi poţi fi pus pe drumuri pentru a-ţi rezolva cât mai multe situații. Atenţie însă la exagerări în modul de gândire, să nu pici în vreo extremă, atât pozitivă cât şi negativă, sau să insişti foarte mult cu ideile şi viziunile tale despre viaţă.

Balanţă

Pentru cei din zodia ta, se încheie o etapă foarte importantă, Jupiter iese din zodia ta, ţi-a oferit oportunităţi multiple în acest an cât te-a susţinut, acum este perioada în care rezultatele trebuie să se vadă, sau măcar planurile din ultimul an să înceapă să fie puse în practică. Partea financiară este foarte bine aspectată în această lună, poţi primi o mărire de salar, o avansare sau chiar un venit suplimentar pe lângă cel obişnuit. Este o perioadă bună pentru a vinde sau a cumpără bunuri de valori mai mari sau a face diferite investiţii financiare ce îți pot aduce un profit considerabil. Cu Marte şi Venus intrate în semnul tău, simţi că eşti pus în mişcare, că prinzi avânt şi poţi simți inclusiv că ai un fler aparte la bani, de aceea vei fi mobilizat de astre să pui osul la treabă şi să acţionezi în planurile ce ţi le-ai propus de ceva timp încoace. Schimbări la nivel interior şi inclusiv fizic sunt binevenite luna aceasta, aşa că gândeşte-te ce-ţi doreşti modificat şi ia măsurile necesare. Nu este o perioadă rea pentru a investi şi în tine, ca persoană şi inclusiv intelectual, aşa că dacă îţi doreai să urmezi vre-un curs sau o specializare, nu este rău să te apuci acum. La începutul lunii o să te rog să ai grijă la infecţii şi la mici accidente sau lovituri.

Scorpion

Zodia momentului, cei din zodia Scorpion, au o oportunitate ce apare o dată la 12 ani şi anume intrarea Marelui Benefic Jupiter în semnul lor zodiacal, aşa că sărbătoriţi această lună deoarece aveţi toate motivele să vă bucuraţi. Dacă până acum simţeai că lucrurile stau pe loc şi nu se mişcă în direcţia dorită de tine, din această lună lucrurile se schimbă radical, încep să se ivească oportunităţi, să se deschidă uşi şi de ce nu, să-ţi schmbi personalitatea într-o variantă mult mai bună. Vei fi jovial, deschis, comunicativ şi cei din jur vor observa acest lucru şi vor dori să fie în jurul tău. Acum este momentul oportun de a începe noi drumuri, noi proiecte şi inclusiv să îţi schimbi înfățișarea fizică, iar aici ai grijă la alimentaţie, deoarece poţi avea o tendinţă de a mânca mai mult, aşa că ochii pe cântar. În această lună poţi simţi că se duce un mic război în tine, că încă ai acea stare de melancolie şi nemişcare, şi în acelaşi timp ai vrea să acţionezi cu toată forţa, dar nu prea ai cum, este absolut normal, în câteva săptămani vei merge în viteza a cincea, aşa că, mai profită de ultima perioadă în care te mai poţi odihni.

Săgetător

Pentru tine, momentul cel mai important este intrarea lui Jupiter în casa a doisprezecea, adică în zodia dinaintea ta, cea a Scorpionului. Fiind zodia chiar dinaintea ta, perioada este cea mai potrivită pentru a lua o pauză, un respiro, pentru a te pregăti pentru ceea ce urmează în noiembrie anul viitor, când în sfârşit vei simţi că lucrurile îţi merg din plin, când Jupiter va ajunge în zodia ta, iar până atunci Saturn te-a părăsit de luni bune şi în final vei respira uşurat şi vei pune toate rotiţele în mişcare, spre binele şi avansul tău. În această luna vei începe să te interiorizezi mai mult, să pui accentul pe lumea ta interioară şi să te analizezi mai mult. Gândurile tale cele mai adânci, dorinţele tale, acţiunile tale de-a lungul vieţii vor fi puse sub lupă. Subconștientul şi inconştientul vor lucra destul de puternic această luna, aducând la suprafaţă stări care au nevoie de atenţia ta şi de o încheiere. Ştiu că şi ultimii trei ani au fost ani de bilanţ cu Saturn în zodia ta, şi nu au fost deloc uşori, şi simţeai că lucrurile nu se mai încheie o dată, dar, cu Jupiter aici se vor încheia permanent multe dintre ele. Cu toate greutăţile date Săgetătorului, aceste câteva luni care au mai rămas din an, sunt o perioadă foarte specială, deoarece ţi se oferă şansa rară de a închide cu totu o etapă din viaţa ta, chiar a o lua cu adevărat de la zero şi a porni pe un nou drum, în totalitate curăţat de trecut; în afară de tine, nimeni nu mai are această ocazie, cel puţin în ultimul şi următorul deceniu, aşa că pregatește-te să închizi tot ceea ce ai de închis şi lasă în urmă trecutul, cu tot ceea ce ar include el în cazul tău.

Capricorn

Prin intrarea lui Jupiter în casa prietenilor se întrevede această lună dar şi următoarele 13 luni, o intensificare a relaţiilor tale de prietenie, de socializare şi de ieşire în viaţa publică. Este o perioadă în care noi oameni pot apărea în viaţă ta şi îi poţi păstra pentru o viaţă, prietenii din trecut se pot reînoda în această perioadă, în plus, popularitatea ta se poate extinde, iar tu vei fii căutat de tot mai mulţi oameni care vor dori să-şi petreacă timpu alături de tine. Începerea unor activităţi de grup, sau asocierea ta unor grupuri de oameni este foarte benefică în această lună, poţi să te implici în diferite proiecte, inclusiv legate de filantropie sau de ajutorararea semenilor tăi şi grupuri înclinate spre binele societăţii în general. Locul de muncă poate fi ceva mai anterenant luna aceasta, atât din punct de vedere al volumului de lucru, cât şi al ‘pasiunilor’ de la locul de muncă, unde colegii, şefii sau chiar tu puteţi deveni mai emoţionali iar atmosfera să se aprindă destul de uşor din orice motiv. Atenţie şi la relaţia cu familia, deoarece această parte a vieţii tale se poate ciocni cu relaţiile tale de prietenie, aşa că ar fi mai bine să le păstrezi cât mai separate luna aceasta.

Vărsător

Veste foarte bună pentru tine cu intrarea lui Jupiter în Balanţă, deoarece îţi va activa foarte frumos cariera şi tot ceea ce ţine de munca ta. Este o perioadă excelentă de a schimba cariera sau locul de muncă, poţi fi avansat şi meritele să-ţi fie recunoascute de către superiori, iar în general relaţia cu superiorii poate fi mult îmbunătăţită. Este de asemenea un moment de reflecţie, când te întrebi ce îţi doreşti cu adevărat să faci, eşti în locul potrivit şi ce anume te cheamă de fapt ca adevărata ta pasiune, ce anume doreşti să aduci în plus acestei lumi şi ce anume poţi face, poate realizezi că nu faci foarte bine ceea ce faci din acest punct în care te afli, poate ai putea oferi mult mai mult dacă ai face ceea ce ştii tu mai bine, aşa că poate a venit vremea unei schimbări de drum. Pentru unii poate fi o perioadă bună pentru schimbarea statului social, adică o căsătorie sau o cerere în căsătorie, în general este favorabil a face un pas înainte în relaţii, o maturizare a relaţiei existente. Problemele legate de instituţiile publice sau de stat, pot fi rezolvate cu mai mare uşurinţă, sau poţi avea de-a face mai mult cu statul în acest an de zile cât Jupiter va poposi în Scorpion. Perioada este bună şi pentru studii sau cursuri, iar prin aceste studii să urci pe scară ierarhică, poate fi atât la servici cât şi pe o scară ierarhică în societate, aşa că este un moment foarte bun pentru dezvoltarea ta.

Peşti

Pentru tine poate începe acum un an foarte bun şi foarte important, deoarece Jupiter intră în Scorpion, care este tot un semn de apă ca tine, deci te susţine puternic, de asemenea intră pentru tine în casa a noua, care este casa specifică lui Jupiter, deci ai dublu avantaj faţă de ceilalţi, poţi să te consideri norocos din acest punct de vedere. Poate fi un moment bun pentru a pune accentul pe dezvoltarea spirituală, pe dezvoltarea personală sau pe credinţă pentru unii. Acum poţi începe să cauţi unele răspunsuri sau soluţii la problemele care te macină de ceva vreme şi este foarte posibil să găseşti răspunsurile cele mai potrivite ţie. Poţi da de un mentor, care poate să te ajute in dezvoltarea ta sau pur şi simplu să fie un om pe care îl priveşti cu un mare respect sau de la care ai foarte multe de învăţat şi îţi poate completa exact lipsurile care le ai de ceva timp încoace. Studiile superioare sau diferite cursuri de calificare pot să-ţi surâdă în această perioadă şi ai liber la a porni pe un astfel de drum, studenţii Peşti şi cei cu ascendentul în Peşti vor fi cei mai avantajaţi până în Noiembrie 2018. Călătoriile în străinătate sunt foarte plăcute, mai ales cele în ţări cu ape sau poţi avea mai multe afaceri cu străinii, aşa că poţi începe să cauți de acum oportunităţi ce ţin de străinătate. Luna aceasta ai grijă la cheltuieli neprevăzute, la datorii de returnat sau de primit şi la taxe şi impozite.

Ce este astrologia?

De | Astrologie | No Comments

A fi astrolog nu înseamnă a face doar un horoscop săptămânal, lunar sau a face pe translatorul între astre şi oameni, ci consider că un astrolog are şi alt scop important, acela de a explica inclusiv semnificaţia astrologiei în sine, de a aduce lumina în ‘ignoranţă’. Într-un film destul de recent, cineva îi spunea personajului principal că prea multă cunoaştere ar putea crea haos în lume, iar personajul principal, foarte înţelept, răspunde că doar ignoranţa aduce haos, nu şi cunoaşterea; cam aşa consider şi eu că stau lucrurile, fără a cunoaşte adevărul despre un subiect, acel subiect stă undeva în umbră şi creează confuzie, şi ştim cu toţii că problemele izvorăsc din confunzie şi ignoranţă, aşa că mai bine să-l aducem la lumina.

Să începem cu sursa definiţiilor în limba română, cu DEX-ul, să vedem ce ne informează dicţionarul că este astrologia:

‘ASTROLOGÍE Artă de a descifra şi de a prezice destinele pe baza studierii poziţiei şi mişcării aştrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cereşti. – Din fr. astrologie, lat. astrologia.’

Este o definire corectă, dar succintă, şi astrologia cuprinde mai multe aspecte interesante decât aștrii. Da, astrologia este studierea mişcării planetelor şi altor corpuri cereşti, mișcarea lor prin constelaţii, adică prin zodii. Se pot studia aceste mişcări din mai multe perspective, în primul rând este perspectiva personală, adică poziţia planetelor din momentul naşterii unei persoane şi ulterior mişcarea planetelor în acea hartă personală. O altă variantă ar fi cea generală, prin care se întocmeşte horoscopul general, aici nu studiem o persoană, ci o zodie, adică mişcările specifice pentru o zodie anume, de aici reiese generalitatea horoscopului, prin faptul că nu este o analiză personalizată şi se potriveşte fiecăruia într-o măsură mai mică sau mai mare.

Altă perspectivă este astrologia mundană, sau mondială, în care în primu rând se poate studia în general poziţia planetelor ca influenţă asupra întregului, de exemplu intrarea lui Saturn în Capricorn va avea un efect general pentru toţi, sau studierea hărţilor unor ţări şi influenţele actuale asupra lor.

În primul rând, astrologia nu este o ştiinţă, a fost pentru mii de ani în vechime, dar după ultimele standarde ea nu mai corespunde condiţiilor unei ştiinţe, de aici vine acea problemă cu exactitatea ei. Până acum nu am văzut vre-un astrolog susțindând că astrologia este 100% exactă şi sigură, şi eu explic celorlalţi faptul că nu prea merge cu 100% exactitate în previziunea viitorului, dar, se poate ajunge la un procent de 80-90%, ceea ce tot este mai bine decât nimic sau aproape nimic. Se pare că, ultimele descoperiri arată că nici matematica nu este atât de exactă, şi fizica s-ar putea rescrie în următoarele decenii…deci, ce este exact în lumea asta, avem ceva exact, observăm ceva exact în viaţa noastră? Parcă o prea mică parte ne oferă exactitate şi siguranţă…aşa că eu nu văd o problema în inexactitatea acestei pseudo-ştiinţe. Sigur că este o problema când un astrolog vorbeşte baliverne, dar în toate domeniile sunt oameni şi oameni, nu putem blama domeniul în sine, pentru faptul că cineva habar n-are despre ce vorbeşte şi până la urmă toţi putem greşi. Aici intervine factorul de interpretare, chiar dacă astrologia se bazează pe matematică şi astronomie, nu se bazează pe nişte fantezii din mintea cuiva, care în general considerăm că sunt domenii exacte, interpretarea ţine de factorul uman, care nu este întotdeauna exact, aşa că o marja de eroare este absolut normală. În plus, ţine de viziunea astrologului, de experienţă lui, existând cazuri în care astrologul să-şi vadă propria frustrare în harta oricărui pacient…dar din nou, nu este de vină astrologiei.

Întradevăr, se pot descifra destinele oamenilor prin astrologie, atât trecut, prezent, cât şi viitor, dar depinde şi de scopul persoanei, dacă apelează la un astrolog pentru a afla viitorul şi când îi apare marea iubire, sau dacă doreşte să se cunoască mai bine şi să lucreze la punctele slabe sau să pună accentul acolo unde este el avantajat. Aşa că, astrologia poate fi o unealtă de mare ajutor în viaţă cuiva, sau poate fi o simplă distracţie, fără prea multe avantaje.

Se pune destul de des întrebarea dacă poate oricine face astrologie. Da şi nu…teoretic poate studia oricine astrologie, este ca oricare alt domeniu, cu informaţii clare şi destule surse de studiu, chiar informaţii de mii de ani, de când a început astrologia. Practic, din experienţa mea cu astrologia, ai nevoie de acel ‘dar’ cum zic unii, care de fapt este intuiţia, care te ajută să mergi dincolo de astre şi dincolo de harta pe care o vezi în faţă ochiilo. Oricine poate da o interpretare robotică unei hărţi, din informaţiile citite dintr-o carte, nu este dificil, dar dacă ar fi situaţia aşa, nu ar mai fi nevoie de astrologi, pentru că oricine s-ar putea ajuta singur…dar lucrurile nu stau chiar aşa.

În concluzie, astrologia poate fi un mare ajutor în a ne clarifica destinele, şi de ce nu a avea o privire către viitor şi către posibilităţile ce ne aşteaptă, sau poate fi o sursă de confuzie şi de complicare a vieţii…depinde cum alegem să o folosim fiecare din noi.

Horoscop Septembrie

De | Astrologie | No Comments

 

 

BERBEC

Luna septembrie va încărca zodia Fecioarei, ceea ce reprezintă casa muncii tale, adică vei avea de lucru cu vârf şi îndesat, vei fi cerut de şefi, de colegi şi pe lângă asta şi acasă poţi avea destul de mult de muncă, dar tu eşti printre zodiile care s-a bucurat de concediu mai mult decât altele, aşa că munca va pica pe tine…te văd colegii prea odihnit probabil. Ai grijă la discuţii în contradictoriu la locul de muncă şi caută să fii cât mai calm în această perioadă, deoarece te poţi enerva destul de uşor. Ar fi indicat să ai ochii şi pe sănătatea ta şi pe hrană, să nu suprasoliciți corpul sau digestia, iar dacă doreşti să-ţi faci unele tratamente de însănătoşire, este momentul ideal să începi. Iubirea pluteşte şi ea în aer la începutul lunii şi poţi intra pe făgaşul destinat ţie în această perioadă, aşa că bucură-te de pasiunea din viaţa ta.

TAUR

Acum când începe munca pentru toată lumea, tu ai dori să intri în vacanţă, este pentru tine o perioadă benefică relaxării şi plăcerilor, dacă mergi acum în concediu este perfect pentru tine, dar oricum tu nu prea ai chef de muncă luna aceasta, aşa că mai bine îţi continui concediu şi la locul de muncă pentru câteva săptămâni. Agitaţia din familie începe să se calmeze şi tu cauţi să faci ceea ce îţi place, ceea ce îți aduce o stare de liniște, nu este rău să pui mai mult accent pe hobby-urile tale sau să începi un nou proiect pentru sufletul tău. Poate apărea şi iubirea în viaţa ta, sau măcar unele perspective, însă există şanse mari să nu dureze prea mult, sau să nu primeşti înapoi răspunsul care ţi l-ai dori, dar nu-ţi fă griji, peste două luni şansele sunt mult mai bune.

GEMENI

Luna aceasta ai parte de o companie plăcută, oamenii roiesc în jurul tău, conversaţiile sunt pe placul tău, iar tu te simţi foarte bine comunicând şi poţi afla informaţii noi care să te ajute inclusiv în planul financiar. Familia şi casa pot să îţi ofere căldura necesară iar tu să-ţi încarci bateriile stând în preajma membriilor familiei sau în propriul cămin. Mai pot fi necesare unele schimbări în casă sau să ai unele proiecte legate de locuinţă, este perioada cea mai potrivită să-ţi pregăteşti locuinţa pentru venirea iernii. Poţi întâlni un posibil partener prin apropiaţii tăi sau neamurile tale, iar dacă eşti deja într-o relaţie, de acum începe să intre situaţia pe un făgaş mai bun, ce trebuia dat la o parte a fost dat, adevărurile au ieşit la suprafaţă, iar de acum este vremea să construiţi împreună visele comune.

RAC

Partea financiară încă arată bine în primele săptămâni ale lunii septembrie, aşa că fii atent de unde ai putea atrage nişte bani sau un venit suplimentar. N-ar fi rău să te mai şi răsfeţi şi să-ţi cumperi lucruri pe placul sufletului tău, acordă-ţi nişte clipe de plăcere cât mai stă Venus în casa baniilor tăi. Comunicarea este la cote maxime, dar şi mintea, deci ai grijă de tăvălugul de gânduri care te poate lovi luna aceasta. Lumea îţi va cere părerea, va dori să fie în preajma ta, iar tu chiar vei fi persoana care să dea cele mai bune sfaturi în această perioadă. Atenţie însă la discuţiile în contradictoriu, ai acum şansa de a explica cât mai clar ceea ce doreşti să transmiţi, foloseşte-ţi argumentele şi cu siguranţă vei împăca pe toată lumea. Pe la jumătatea lunii ai grijă la sănătate şi la nivelul de energie, caută să te odihneşti şi menajezi.

LEU

Încă eşti în centrul atenţiei cât timp mai stă Venus în zodia ta, deasemenea este un moment prielnic de a te ocupa de tine, inclusiv la nivel fizic, poţi face modificări la infățișarea ta, la îmbrăcăminte sau chiar la comportamentul tău. Lumea te poate vedea într-o lumina plăcută, pot să fie atraşi înspre tine, fără un motiv aparent, iar tu poţi întâlni astfel persoane care să te ajute în drumul tău, inclusiv o susţinere financiară pentru proiectele şi visele tale. Iubirea şi respectul de sine pot fi subiecte importante luna aceasta, îţi clarifici unele idei legate de valoarea ta şi cât meriţi de la cei din jur, atenţie la subiectivitate, să nu cazi în vre-o extremă narcisistă. Partea financiară este foarte bine aspectată luna aceasta, se poate să primeşti noi contracte, sau noi venituri, iar salarul poate creşte în această perioadă, dar fii atent să ai toate documentele în regulă.

FECIOARĂ

Tu eşti zodia lunii, cu atâtea planete în Fecioară, este şi normal ca toate privirile să fie aţintite asupra ta. Sigur că prea multă energie de la atâtea planete poate reprezenta şi un stres pentru unii, mintea voastră poate fii cam încărcată luna aceasta, deoarece atenţia ta pică pe tine şi dacă ai situaţii nerezolvate cu tine însuţi, acum pot avea nevoie de atenţia ta şi de o rezolvare, aşa că încarcăte cu răbdare, fii înţelegător cu tine însuţi şi ia situaţiile una câte una. Este şi un moment prielnic de a acţiona în direcția care tu îţi doreşti sau de a pune roţile în mişcare în proiecte care păreau că stau pe loc până acum, aşa că investeşte toată energia ta în ceea ce doreşti să realizezi. Partea financiară şi cea imobiliară sunt foarte bine aspectate, poţi avea unele surprize plăcute în aceste sectoare.

BALANȚĂ

Luna aceasta comunicarea nu este punctul tău forte, poţi avea impedimente în a transmite mesajul, sau poate să-ţi lispeasca dorinţa de a mai discuta cu cei din jur, deoarece este o perioadă în care cauţi sensuri mai înalte vieţii, iar cei din jur s-ar putea să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor tale. Este o perioadă potrivită pentru retragere, pentru a-ţi petrece mai mult timp în singurătate, în contemplarea vieţii tale. Simţi că nu mai ai energia necesară să acţionezi pentru câteva săptămâni, dar asta este indiciul că ai nevoie de odihnă şi atenţie interioară. Nu te hazarda în proiecte de anvergură ci aşteaptă luna octombrie, pentru a primi şi tu energia care o primesc acum cei din zodia Fecioarei. Poţi întâlni noi oameni, mai ales femei, care să-ţi înfrumuseţeze viaţa şi să-ţi deschidă viziunea despre viaţă.

SCORPION

Pentru tine luna este una destul de plină, jobul tău are nevoie de atenţia ta maximă, deoarece roadele muncii tale din ultimele luni se pot vedea acum, ești bine văzut la locul de muncă, ţi se observă meritele şi poţi primi şi o mărire salarială sau o primă frumoasă. Dacă consideri că meriţi de ceva vreme o mărire salarială, acum este momentul potrivit să ceri să ţi se remunereze munca. Poţi primi inclusiv unele beneficii din partea superiorilor. Şi anturajul tău şi prietenii vor fi domenii foarte active luna aceasta, aşa că pregatește-te să fii căutat şi să ieşi destul de mult cu prietenii în oraş sau la diferite evenimente. Este momentul prielnic de a-ţi petrece timpul cu prietenii, însă nu implica şi probleme sau discuţii financiare în ieşirile tale, deoarece pot ieşi discuţii aprinse. Nu este indicat nici un fel de asociere de afaceri cu prietenii sau cunoştinţele.

SĂGETĂTOR

A venit vremea să primeşti răspunsurile care le cauţi de ceva vreme, începi să înţelegi de fapt lecţiile pe care Saturn ţi le dă de câţiva ani încoace şi poate până acum erai puţin confuz legat de motivul pentru care ţi se întâmplă atâtea lucruri ‘negative’ şi pe lângă asta parcă toate ţi se întâmplă doar ţie…acum este momentul să înţelegi de ce ai trecut prin atâtea încercări şi inclusiv să începi să vezi o fărâmă din darurile pe care le poţi primi pentru eforturile tale din ultimii ani, dar acestea le vei primi cu adevărat începând cu ianuarie 2018. Parcă viața ta începe să intre încet încet pe drumul destinat ție. Deasemenea pot apărea acum diferiţi mentori sau noi prieteni care să-ţi clarifice unele situaţii din viaţa ta. Cariera este foarte bine aspectată luna aceasta, vei avea destul de lucru iar şefii vor avea nevoie de tine. Ai doar grijă la documente şi promisiuni care le-ai făcut şi ai uitat până acum de ele, caută să rezolvi ceea ce a rămas nerezolvat.

CAPRICORN

Luna septembrie poate veni cu călătorii pentru tine, mai ales în străinătate, sau poţi avea de-a face cu străinii. Nu este o perioadă rea să îţi pui unele întrebări legat de direcţia ta în viaţă, despre ce îţi doreşti să faci cu adevărat, deoarece conştiinţa ta poate să fiarbă în această perioada, iar lucruri din trecut de care nu eşti foarte mândru pot să-ţi atragă atenţia acum. Şi studiile superioare sunt bine aspectate luna aceasta, sau ai putea începe nişte cursuri de specializare sau cursuri ce pur şi simplu doreai să le urmezi de ceva vreme. Se pot regla unele situaţii legate de moşteniri sau de resursele comune cu partenerul tău de viaţă şi se poate face lumina acolo unde este cazul și aceste resurse pot fi sporite cu mai mare uşurinţă în această perioadă. Este un moment prielnic de a te împăca cu latura ta intimă, de a-ţi da voie să fii aşa cum eşti, cu toate aspectele tale nevăzute, fără a-ţi fi frică să te afişezi în faţa celorlalţi.

VĂRSĂTOR

Relaţia ta de cuplu parcă se aranjează după o ordine divină, venită de mai sus şi nici tu nu-ţi dai seama cum lucrurile s-au aşezat în aşa mod. Viaţa ta sentimentală intră parcă pe un făgaş normal şi bine meritat, chiar dacă mai ies la suprafaţă la începutul lunii lucruri ce trebuie rezolvate într voi doi, dar simţi că totul se aşterne spre binele vostru cel mai înalt. Tot la începutul lunii se pot rezolva unele frustrări legate de partea intimă, dar acestea se vor linişti spre jumătatea lunii, iar tu vei trece peste unele inhibiţii ce te ţineau constrâns până acum. Cei care aveţi de-a face cu moşteniri sau documente şi procese în această perioadă, puteţi avea probleme cu documentele, unele hârtii să fie greşite sau lipsă şi veţi avea de umblat pentru a pune totul în ordine. Prietenii îţi pot fi de mare ajutor în această perioadă, caută să le asculţi sfaturile, ai doar de câştigat.

PEŞTI

Poate a venit vremea să îţi schimbi serviciul, sau chiar cariera. Parcă simţi că ceva nu se mai potriveşte şi este momentul să schimbi totul din rădăcini, ascultă-ţi intuiţia şi mergi acolo unde simţi tu că este cel mai potrivit pentru tine. Şefii şi colegii te pot aprecia şi este o luna relativ bună la locul de muncă, dar parcă o voce îţi tot spune că se poate mai bine, există pentru tine o variantă mult mai bună. Este o perioadă bună pentru a avea grijă la alimentaţia ta şi chiar a schimba o parte din stilul tău alimentar, poţi îndepărta acum ce observi că nu-ţi face bine. Relaţia de cuplu poate fi mai tensionată luna aceasta, dar vor fi plusuri şi minusuri pe parcursul lunii. Ai grijă la probleme din trecut în cuplu, care pot reveni acum în atenţia voastră pentru a fi rezolvate, inclusiv pot apărea persoane din trecutul vostru cu care aveţi de închis nişte capitole. Însă caută să fii înţelegător cu partenerul şi deschis spre comunicare.

Saturn in mers direct

De | Astrologie | No Comments

Saturn începe să meargă direct de astăzi, până în luna mai a anului viitor, deci în sfârşit simţim că ni se ridică o piatră de pe inimă şi greutăţile încep să mai dispară. În ultimele luni, lecţiile au fost mai dure, iar în ultimele săptămâni şi mai dificile, deoarece când o planetă se află pe ultima sută de metri de retrogradare, lecţiile se intensifică.

În general, lecţiile sunt legate de semnul Săgetătorului, legate de principii de viaţă, filozofii, adevăr, religie, spiritualitate, străinătate, studii superioare, mentori şi justiţie. Acum se poate să vedem lucrurile mai clar,fiind ultima bucată pe care Saturn o mai parcurge prin acest semn şi nu mai revine pe aceste meleaguri decât peste vreo 25 de ani. Poate a venit vremea să avem o trezire la nivel mai larg, nu doar anumiţi indivizi şi să vedem viaţa cu adevărat, nu cu un văl pe ochi. Pot ieşi multe adevăruri la iveală până în luna mai, aşa că fiţi cu ochii larg deschişi la ce se petrece în jurul vostru.

Să vedem pentru fiecare zodie în parte ce efecte poate aduce Saturn în mers direct:

Berbec Calatorii lungi, studii superioare, filozofie, spiritualitate, religie, relatia cu divinitatea, viziuni, vise, moralitate, corectitudine, intelepciune, strainatatea si strainii
Taur Banii sau bunurile altora, taxe si impozite, imprumuturi, mosteniri, sex, secrete, fantezii, partea oculta si nevazuta
Gemeni Asocieri, casnicie, relatie de lunga durata, afaceri in asociere, relatia cu ceilalti, cum te vad ceilalti, procese, contracte
Rac Job, sanatate, munca de zi cu zi, colegi, hrana si igiena, animale de companie
Leu Afaceri proprii, copii, placeri, creativitate, iubiri patimase, noi relatii de iubire, flirt, distractie, speculatii financiare, sport, hobbyuri, asumarea de riscuri
Fecioara Casa, proprietati, pamanturi, copilaria, familia, parintii, trecutul tau, emotii, subconstient, mama
Balanta Mintea, gandurile, comunicarea, calatorii scurte, transportul, studii, neamuri, vecini, cunostinte
Scorpion Partea materiala, bani, bunuri, stima de sine si cum te valorezi, meritele personale, venituri sau pierderi
Sagetator Ego, personalitatea, interesul de sine, infatisarea fizica, sinele interior, concepte si crezuri despre viata si despre sine, noi directii
Capricorn Subconstientul, izolarea, analizarea profunda, subtilitati, intuitia, meditatia, limitari si eliberari, boli cronice, dusmanii ascunsi, plati si echilibrari karmice, finaluri
Varsator Prietenii, comunitatea, masele, grupuri sociale, ambitii, filantropie, sperante, scopuri
Pesti Cariera, profesia, onoarea, statutul in societate, faima, promovarea, institutii publice, politica, tatal

 

%d blogeri au apreciat: